Soul song, of dan wel het liedje van jouw ziel. Dit idee is spontaan geboren. Toen mijn lieve Ronald nog leefde sprak hij met een vriendin uit Granada aan de telefoon. Woordelijk kon ik Marian niet verstaan, want Ronald sprak vloeiend Spaans, dus het gesprek vond in het Spaans plaats. Maar ik wist precies wat er emotioneel bij haar speelde. Ze had nog altijd heel veel verdriet van het verlies van haar grote liefde, die jaren geleden omkwam bij motorongeluk. Zelf raakte ze zwaar gewond en kon hierdoor niet naar de begrafenis. Ze had het hier heel moeilijk mee. Relaties die ze erna had gehad, liepen niet.

Ik pakte spontaan mijn gitaar en zong een boodschap voor haar, ik heb het meteen opgenomen. Zoals het binnen kwam, zo is het opgenomen en daarna aangevuld met gitaar. Maar allemaal intuïtief. Ik zond dit liedje als Mp3 naar Marian. Ze heeft het nog heel vaak beluisterd. Ze was zo dankbaar. Het gaf haar steun in moeilijke momenten. Dit liedje omvatte een boodschap van haar overleden liefde. Op een andere manier heb ik met Jacqueline Diederen, een medium die haar praktijk in Landgraaf heeft gevestigd, een muzikale Engelen reading begeleid, waarbij Jacqueline de boodschappen van de engelen over bracht aan haar gasten. Ik mocht het muzikale deel op intuïtieve wijze invullen. Spontaan zong ik de tekst, Love yourself, op het moment dat Jacqueline dit daadwerkelijk vertelde aan haar gast. Ik kon haar helemaal niet horen, maar we waren perfect op elkaar afgestemd. Deze manier van componeren in het moment door in verbinding te staan met de engelen, is een hele bijzondere ervaring. 

Zou jij graag audiologisch portret, een liedje van jouw ziel ontvangen? Met of zonder tekst, afhankelijk wat er gegeven wordt en wat ik je mag aanreiken. Het mag ook van een overleden geliefde zijn. Ik heb van jou nodig een duidelijke recente foto van jouw gezicht en toestemming om mij op jou af te stemmen. 

Hieronder vind je de link van het liedje voor Marianne.

 

Een zielsportret van Ronald. Woorden waren voor hem overbodig. Het vloeide er vanzelf uit. Eerst een uplifting begeleiding, een solo partij aangevuld met een ritmische bas. Het was avond toen het begon te stromen. Direct na de Yule die samen met twee lieve vriendinnen gevierd werd. De sluiers naar de andere wereld waren dun. En Ronald volgde iedere beweging op mijn gitaar.